Bemutatkozás

HB Muszaki Ipari Kft.

A kezdetektől

1951. március az a dátum, mely hosszú időre meghatározta a hajdúböszörményi „Műszaki” alapítóinak célját. Harminc ez ideig önállóan boldogulni próbáló iparos úgy döntött, hogy megélhetése biztosítása érdekében összefog. Ebben az összefogásban nem a szakmai tagozódás döntött, megtalálhatók az alapítók között közel negyven szakma képviselői. A fő cél minél több munka felkutatása, mivel az biztosította a túlélést és a tovább fejlődést.

A recept egyszerű volt, hiszen 1948 óta létezett egy forma a szövetkezet, mely lehetőséget biztosított ilyen összefogásra. A döntés helyességét bizonyította az a tény is, hogy alig félév elteltével a létszám 42 főre nőtt. Kezdetben minden jelenlévő folytatta szakmájában korábbi szolgáltató tevékenységét. A döntő mozzanat a felismerés, az összefogáson kívül, hogy egyes szakmák önállóan folytassák a munkát. 1952-ben megtörtént a szakosodás, ettől számíthatjuk a Műszaki Ipari KTSZ., mint tiszta vasiparral foglalkozó üzem létrejöttét. A lakatos-, bádogos munka volt a fő tevékenység és alapvetően szolgáltatás, amihez nagyon jó szakmai tudást biztosított a korábbi kisiparosságban eltöltött idő.

A fejlődési kényszer új kihívásokra késztette a szakembereket. Felismerték, a szolgáltatás mellett valami mást is el kell kezdeni, hogy az egyre növekvő létszámú üzemet munkával le tudják kötni és az nyereséget is hozzon. Így született döntés arról, hogy tömegtermelést vezessenek be elsősorban a közszükségleti cikkek területén. Pl. füstcsövek, üstházak, vödrök, tűzoltóvödrök, különböző háztartási edények stb.

A jelenlegi telephelyére először a lakatos üzem 1972-74-ben, majd a nyolcvanas években a tömegcikkgyártás és a tűzihorganyzó üzem is kiköltözik. A több évtized munkáját fémjelzi az is, hogy az alig harmincfős alapító tagság hamarosan növekedett. A hetvenes években a foglalkoztatottak száma meghaladta a háromszáz főt, sajnos azonban a kedvezőtlen gazdasági változások azt eredményezték, hogy napjainkra ez a létszám közel ötven főre zsugorodott.

A rendszerváltást követően 2001-től az egykori MŰSZAKI KTSZ új néven és gazdasági formában, HB Műszaki Ipari Kft.-ként folytatta és a mai napig folytatja tevékenységét.

Tradíció

A HB Műszaki Ipari Kft. Több mint 70
éves múltra visszatekintő fémipari
vállalkozás

Minőség

100%-ban magyar termékek

Diverzitás

A gyártott alkatrészek köre széles
skálán mozog

Flexibilitás

Kis-, közepes-, és nagy szériák
gyártására egyaránt alkalmasak
vagyunk

Garancia

A cég tevékenységét a kiváló minőség,
a határidők pontos betartása és – nem
utolsó sorban – a kedvező ár jellemzik

Pozitúra

Telephelyünk remek megközelíthetőséggel
rendelkezik az M35 autópálya
hajdúböszörményi lehajtójánál

Rövid történetünk

Minősétéseink